Fastfreezers

professionele

FASTFREEZERS

Wat is een shockvriezer?

Een shockvriezer, ook wel fastfreezer genoemd, lijkt veel op een blastchiller. Alleen met een blastchiller ga je voedsel terugkoelen terwijl je met een fastfreezer het voedsel invriest.

Wanneer moet je een shockvriezer kopen?

Een shockvriezer wordt gebruikt door horecabedrijven, maar ook door grote instellingen zoals een bejaardenhuis, ziekenhuis of verzorgingstehuis. Iedere instelling moet voldoen aan de regelgeving rondom de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Deze regels worden steeds strenger. Daarom is het belangrijk dat het voedsel veilig bewaard wordt in een hygiënische omgeving. Het invriezen van bereide producten is een zeer geschikte methode om warm voedsel langer te bewaren.

Werking van de shockvriezer

De shockvriezer koelt warme producten in een korte tijd af, tot onder het vriespunt. Doordat dit een snel proces is, verminderd de bacteriële ontwikkeling en behoudt het voedsel de kleur en smaak. Door de juiste vochtigheid voorkom je met een shockvriezer uitdroging en gewichtsverlies. De kwaliteit van het voedsel wordt niet verminderd door het snelle afkoelproces.

Waarom moet je voedsel invriezen?

Wanneer je een maaltijd moet bereiden voor veel mensen, kost dit veel voorbereidend werk. Het is daarbij belangrijk om het voedsel veilig te bewaren. Je kunt de kwaliteit van je voedsel garanderen met een fastfreezer of een blastchiller. Met een fastfreezer/shockvriezer vries je het voedsel in. Met een blastchiller ga je voedsel terugkoelen.

Showing 2 products