Blast Chiller / Fast Freezer - AT 05

blast-chiller-fast-freezer-at-05
Voorkom een boete van de VWA en bestel vandaag nog uw blastchiller bij Cool4U!

Normale prijs: € 3.549,00

Special Price € 2.299,00

Cool4U Klantenservice
 

Klantenservice

+31 (0)297 74895

Heeft u vragen over dit product? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn hier om u te helpen!


 

Gratis verzenden

Door ons persoonlijk afgeleverd!

Onze wagens rijden 5 dagen per week door heel Nederland om onze koelmeubelen kostenloos naar tevreden klanten te brengen.

  • Productbeschrijving
  • Specificaties

Details

Wat is een Blastchiller en waar wordt het voor gebruikt? 

Terugkoelen is het snel af laten koelen van voedsel om microbiologische groei tegen te gaan. Dit is nodig als warm bereid voedsel niet direct geconsumeerd wordt. Afkoelen dient vooral snel te gebeuren.

In de Horeca wordt het terugkoelen uitgevoerd door een hiervoor speciaal ontwikkeld apparaat genaamt: Blastchiller. De naam zegt het eigenlijk al ‘Blast’ en Chiller’ feitelijk blaast het apparaat heel koude lucht over het product zodat het heel snel afkoelt. In de achterwand van de blastchiller zit een heel grote ventilator. De compressor produceert een heel koude temperatuur.

De HACCP richtlijnen schrijven dat binnen 90 minuten de temperatuur van warm eten moet worden teruggebracht van +70°C naar +3°C. Dat is niet alleen belangrijk voor de voedselveiligheid, maar ook voor het behoud van kleur, textuur, smaak, structuur en voedingswaarde.

In veel populaire kookprogramma’s zoals Masterchef, Hells Kitchen, Herrie in de Keuken en zelfs op 24 Kitchen wordt veel gebruik gemaakt van een Blastchiller. Een Blastchiller is niet alleen te gebruiken om bereide gerechten snel terug te koelen conform de richtlijnen HACCP maar ook om bijvoorbeeld cakebeslag, mascarpone, tiramisu, banketbakkersroom op te laten stijven. Een banketbakker heeft namelijk geen tijd om zijn beslag 2 uur in de koelkast op te laten stijven en kan dit proces versnellen door het gebruik van een Blastchiller. Het terugkoelen is de veiligste en snelste methode om kwaliteit te garanderen!

In de markt horen wij steeds vaker dat de Keuringsdient van Waren horeca bedrijven beboet vanwege de onjuiste manier van terugkoelen van bereid voedsel. De boetes die worden uitgedeeld liegen er niet om!

Cool4U heeft verschillende Blastchillers in haar assortiment, variërend in grootte van 3 x 1/1GN tot maar lieft 7 x 1/1 GN! Deze Blastchiller is van het Italiaanse merk Tecnodom, een echt Europees kwaliteits product! Door de eenvoudige bediening op het bedieningspaneel is het terugkoelen van uw bereide gerechten een peuleschil!

De Blastchillers van Tecnodom zijn tevens in te zetten als Blastfreezers, ze kunnen ook uw producten invriezen! De Blastchillers van Tecnodom zijn zeer compact en kunt u aansluiten op een 230V aansluiting.

Het product is stekkerklaar / plug-in en heeft een terugkoelcapaciteit van maar liefst 20 kilo en een terugvries capaciteit van maar liefst 14 kilo! MODEL AT05 is geschikt voor maximaal 5 x 1/1 GN of 5 x 60x40 platen met een tussenruimte tussen de platen van 70mm.

Koop vandaag nog een Blastchiller om uw klanten de kwaliteit te bieden die u ze wenst!

Extra informatie

Kleur Nee
Breedte 0.75m
Diepte 0.74m
Inhoud 5 x 1/1GN
Group Deal N/B