
professionele
RIJPMEUBELEN
Wat is een dry aged beef kast?
Rijpingskast
Een dry aged beef kast, ook wel rijpingskast genoemd, is in de horeca de trend van tegenwoordig. Het vlees rijpt langere tijd in een rijpingskast waardoor de smaak van het vlees echt tot zijn recht komt. In een rijpingskast zijn de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en de temperatuur van groot belang. Als we het hebben over dry aged meat, wordt daar meestal rundvlees mee bedoeld.
Het rijpingproces, oftewel dry aging
Vroeger was het gebruikelijk om vlees enkele weken te rijpen. Tijdens het rijpingsproces blijft het vlees aan het been, zodat de smaak nog puurder wordt. Het vlees moet tussen de 1 en 6 weken rijpen in de dry aged beef kast. Dit is afhankelijk van het vleessoort en het gewenste resultaat. Gedurende het proces ontstaat er een zwarte korst rondom het vlees. De korst beschermt het vlees tegen bacterievorming en indrogen. Voordat het vlees gegeten wordt moet je de zwarte korst wegsnijden.
Het vlees
Door het vlees in de dry aged beef kast te laten rijpen, wordt het malser en intenser van smaak. Tijdens de rijpingsperiode breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af en verliest het vlees 30% vocht. Als je de zwarte korst hebt weggesneden, die ontstaat tijdens het rijpingsproces, verschijnt er een heerlijk mals en boterzacht stuk vlees.
Welke dry aged beef kast past bij jou?
Het assortiment in dry aged beef kasten is zeer ruim. De meeste rijpingskasten zijn verkrijgbaar in enkel- of dubbeldeurs. Ook kan je kiezen tussen een hangende presentatie of een liggende presentatie. En hoe meer glas er in de rijpingskast zit, hoe meer beleving je creëert voor jouw gasten. Laat je door één van onze experts informeren over een rijpingskast die bij jou en je wensen past. Wij delen graag onze jarenlange ervaring.
-
Rijpingskast - Meat 1150
Normale prijs: € 6.990,00
Special Price € 4.893,00
Deze rijpingskast is een echte eyecatcher voor uw restaurant of slagerij.
Meer info -
Rijpingskast Mini Meat
€ 3.042,00Deze rijpingskast is een echte eye catcher voor uw restaurant of slagerij. Meer info
-
Rijpingskast - TF 700
€ 4.288,00Deze rijpingskast is een echte eyecatcher voor uw restaurant of slagerij. Geschikt voor het rijpen van Dry Aged Beef
Meer info -
Rijpingskast MEAT 550
Normale prijs: € 4.830,00
Special Price € 3.381,00
Staat er een gerecht met Dry Aged Beef op uw menukaart? Dan is een panoramische rijpingskast een aanwinst voor uw bedrijf! Meer info