Koelen

professionele

RIJPMEUBELEN

Wat is een dry aged beef kast?

Rijpingskast

Een dry aged beef kast, ook wel rijpingskast genoemd, is in de horeca de trend van tegenwoordig. Het vlees rijpt langere tijd in een rijpingskast waardoor de smaak van het vlees echt tot zijn recht komt. In een rijpingskast zijn de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en de temperatuur van groot belang. Als we het hebben over dry aged meat, wordt daar meestal rundvlees mee bedoeld.

Het rijpingproces, oftewel dry aging

Vroeger was het gebruikelijk om vlees enkele weken te rijpen. Tijdens het rijpingsproces blijft het vlees aan het been, zodat de smaak nog puurder wordt. Het vlees moet tussen de 1 en 6 weken rijpen in de dry aged beef kast. Dit is afhankelijk van het vleessoort en het gewenste resultaat. Gedurende het proces ontstaat er een zwarte korst rondom het vlees. De korst beschermt het vlees tegen bacterievorming en indrogen. Voordat het vlees gegeten wordt moet je de zwarte korst wegsnijden.

Het vlees

Door het vlees in de dry aged beef kast te laten rijpen, wordt het malser en intenser van smaak. Tijdens de rijpingsperiode breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af en verliest het vlees 30% vocht. Als je de zwarte korst hebt weggesneden, die ontstaat tijdens het rijpingsproces, verschijnt er een heerlijk mals en boterzacht stuk vlees.

Welke dry aged beef kast past bij jou?

Het assortiment in dry aged beef kasten is zeer ruim. De meeste rijpingskasten zijn verkrijgbaar in enkel- of dubbeldeurs. Ook kan je kiezen tussen een hangende presentatie of een liggende presentatie. En hoe meer glas er in de rijpingskast zit, hoe meer beleving je creëert voor jouw gasten. Laat je door één van onze experts informeren over een rijpingskast die bij jou en je wensen past. Wij delen graag onze jarenlange ervaring.

Showing 4 products