Wijn koelkasten

professionele

WIJNKOELKASTEN

Wijnkoelkasten kopen doe je niet zomaar.

Voor de smaak van de wijn, is het essentieel dat deze de juiste temperatuur heeft. Als horeca ondernemer ben je dan ook bijna verplicht om een wijnkoelkast te kopen. Want wijn hoor je natuurlijk op de juiste temperatuur te serveren.

Temperatuurzones van een wijnkoelkast

Een wijnkoelkast is opgedeeld in 3 verschillende temperatuurzones. Iedere temperatuurzone heeft een eigen temperatuur, zodat je alle soorten wijnen in dezelfde koelkast kunt bewaren. Zo kan je rode wijn bewaren in de bovenste zone. Rode wijn moet je bewaren op een temperatuur tussen de 10 ⁰C en 18 ⁰C. De onderste zone heeft een temperatuur tussen de 5 ⁰C en 8 ⁰C en is geschikt voor het bewaren van mousserende wijn of champagne. Iedere zone is zeer nauwkeurig in te stellen door de elektronische regeling. Hierdoor kun je voor iedere wijnsoort de juiste temperatuur instellen.

Waarom een wijnkoelkast kopen?

Er zijn veel verschillende soorten wijnkoelkasten. Hoe weet je nu welke wijnkoelkast je moet kopen? Allereerst is de grootte van belang. Hoeveel flessen wijn wil je gekoeld bewaren en op voorraad hebben? Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de energieklasse en het aantal temperatuurzones. De meeste wijnkoelkasten zijn voorzien van een glazen deur. Deze glazen deur houdt UV-licht tegen zodat de kwaliteit van de wijn niet wordt vermindert door schadelijke invloeden van buitenaf. Laat je gerust eens informeren over ons aanbod in bedrijfskoelingen.

Showing 6 products